Ingredienser:
1 dl løse ris, parboiled (ca. 75 g)
1¾ dl vand
½ tsk groft salt
250 g hakket svinekød
250 g hakket oksekød
1 æg
1 dl mælk
1 tsk groft salt
Friskkværnet peber
2 spsk frisk persille, hakket
1 fed hvidløg, presset
1 løg (ca. 50 g), finthakket
100 g fetaost, smuldret
20 g smør
Tilbehør:
Kartoffelbåde og Tzatziki.
Tip:
Retten kan fint laves klar på forhånd, så den lige er til at sætte i ovnen.
Tilberedning:
Kom risene i kogende vand med salt. Rør rundt til vandet atter kommer i kog. Læg låg på og kog risene ved svag varme ca. 12 min. Tag gryden fra varmen og lad den stå endnu ca. 12 min.
Rør kød, æg, mælk og krydderier til en fars. Tilsæt de kogte, let afkølede ris.
Fyldet laves ved at blande persille, hvidløg og løg sammen, og osten smulres heri.
Smør et ovnfast fad, og læg heri fars og fyld lagvis, så det danner et lille brød. Begynd og slut med et lag fars. Fordel smørklatter over farsbrødet, og bag retten midt i ovnen i ca. 1 time på 200°C.
Fryseegnet:
Ja. Stil det frosne farsbrød i en kold ovn. Indstil på 200°C og bag ca. 1 time og 20 min.
Inspiration:
Karolines Køkken
Ingen kommentarer:
Send en kommentar