Ingredienser:
800 g skrællede kartofler
400 g skrællet gulerod, i stave
1 æg
100 g revet ost (f.eks. cheddar)
Lidt stødt muskat
½ tsk salt
¼ tsk peber
3-400 g hakket oksekød (eller svinekød)
Olivenolie til stegning
1-2 løg, finthakket (ca. 150 g)
1 stor gulerod, i små tern
150 g champignon, hakket
1 ds. konc. tomatpuré (70 g)
1-2 spsk engelsk sauce (eller worchestershire sauce)
2 fed hvidløg, knust
1 tsk tørret timian
Salt og peber
3-400 g hakket oksekød (eller svinekød)
Olivenolie til stegning
1-2 løg, finthakket (ca. 150 g)
1 stor gulerod, i små tern
150 g champignon, hakket
1 ds. konc. tomatpuré (70 g)
1-2 spsk engelsk sauce (eller worchestershire sauce)
2 fed hvidløg, knust
1 tsk tørret timian
Salt og peber
Tip:
1 porre og/eller ¼ knoldselleri i små styker kan også tilsættes kødsaucen for ekstra smag.
Tilbehør:
Brød og evt. lidt grøn salat.
Brød og evt. lidt grøn salat.
Fremgangsmåde:
Skær kartofler og gulerødder i mindre stykker og kog dem møre i usaltet vand i godt og vel 20 min.
Brun kødet i en stor gryde i lidt olie, tilsæt løg, gulerod i små tern samt hakkede champignon og steg endnu 4-5 min. Krydr med tomatpuré, engelsk sauce, hvidløg, timian, salt og peber, og lad det snure 5-10 min. Det skal koge rigtig godt sammen og være tykt og mørkt, og ikke alt for 'tomatsovset'. Derefter kommes det i et ovnfast fad, og køler lidt af imens grøntsagsmosen laves.
Hæld vandet fra kartoflerne og gulerødderne og mos det hele. Rør grøntsagsmosen sammen med æg og revet ost og smag til med muskat, salt og peber. Grøntsagsmosen skal være så luftig, som man overhovedet kan få den. Hermed er det nemmere at smøre ud over kødsaucen, og hindre at det blandes alt for meget.
Når kødsaucen har kølet af fordeles grøntsagsmosen forsigtigt hen over som låg. Grøntsagsmosen ridses tilsidst med en gaffel, så der kommer små "toppe". Sæt derefter fadet i ovnen ved 200ºC i ca. 30 min.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar