torsdag den 12. marts 2009

Pastafad med oksekød og broccoli

4 personer



Ingredienser:

200 g pasta (f.eks. spaghetti)
2 l vand
2 tsk groft salt

2 tsk olivenolie (eller 10 g smør)
500 g hakket oksekød
2 fed hvidløg, presset
300 g porrer, i 1 cm skrå stykker
300 g broccoli, i små buketter og stokken i tynde skiver
1 dl vand
1½ tsk tørret rosmarin
1¼ tsk groft salt
friskkværnet peber

½ l mornaysauce den lette
100 g ost, revet

Tip:
Man kan også lave retten med 400 g hakket oksekød og 300 g pasta.

Tilbehør:
Tomatsalat og evt. brød.

Tilberedning:
Kom pastaen i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Mens pastaen koger laves kød- og grønsagsblandingen.

Svits kødet i olien i en sauterpande ved kraftig varme i ca. 3 min. til det smuldrer og skifter farve. Tilsæt porrer og hvidløg og svits i yderligere ca. 1 min. Tilsæt derefter broccoli, vand, rosmarin, salt og peber. Kog retten ved kraftig varme og under omrøring i ca. 4 min.

Når pastaen er ved at være mør (ikke helt al dente) er den færdig. Lad pastaen dryppe af i en sigte og hæld den i et smurt ovnfast fad. Fordel kød- og grønsagsblandingen over pastaen. Hæld saucen over retten og drys med ost. Bag retten midt i ovnen ca. 25 min. ved 200°C.

Lad pastafad med oksekød og broccoli trække tildækket på køkkenbordet i ca. 10 minutter.

Pynt:
Hakket frisk persille.

Frysegnet:
Nej.

Inspiration:
Cheasy

Ingen kommentarer:

Send en kommentar