Ingredienser:
200 g pasta (f.eks. spaghetti)
2 l vand
2 tsk groft salt
2 tsk olivenolie (eller 10 g smør)
500 g hakket oksekød
2 fed hvidløg, presset
300 g porrer, i 1 cm skrå stykker
300 g broccoli, i små buketter og stokken i tynde skiver
1 dl vand
1½ tsk tørret rosmarin
1¼ tsk groft salt
friskkværnet peber
½ l mornaysauce den lette
100 g ost, revet
Tip:
Man kan også lave retten med 400 g hakket oksekød og 300 g pasta.
Tilbehør:
Tomatsalat og evt. brød.
Tilberedning:
Kom pastaen i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Mens pastaen koger laves kød- og grønsagsblandingen.
Svits kødet i olien i en sauterpande ved kraftig varme i ca. 3 min. til det smuldrer og skifter farve. Tilsæt porrer og hvidløg og svits i yderligere ca. 1 min. Tilsæt derefter broccoli, vand, rosmarin, salt og peber. Kog retten ved kraftig varme og under omrøring i ca. 4 min.
Når pastaen er ved at være mør (ikke helt al dente) er den færdig. Lad pastaen dryppe af i en sigte og hæld den i et smurt ovnfast fad. Fordel kød- og grønsagsblandingen over pastaen. Hæld saucen over retten og drys med ost. Bag retten midt i ovnen ca. 25 min. ved 200°C.
Lad pastafad med oksekød og broccoli trække tildækket på køkkenbordet i ca. 10 minutter.
Pynt:
Hakket frisk persille.
Frysegnet:
Nej.
Inspiration:
Cheasy
Ingen kommentarer:
Send en kommentar