torsdag den 26. marts 2009

Guacamole (avocadodip)

Kan serveres til de fleste mexicanske retter

Ingredienser:
2 modne avocadoer
1-2 spsk creme fraiche
2 fed hvidløg, presset
3 spsk citron- el. limesaft
½ løg, finthakket (ca. 50 g)
2 tomater, uden kerner og skåret i små tern
2-3 dråber tabasco
Evt. ½ tsk stødt koriander
½ tsk groft salt
Friskkværnet peber

Tip:
Ønskes en stærkere guacamole kan der kommes ½ fintsnittet rød chili i eller ½ tsk chili flager.

Fremgangsmåde:
I en skål blandes creme fraiche med hvidløg, citronsaft, løg, salt, tomater og lidt tabasco.

Pil skallen af avocadoerne og fjern stenen, så der kun er kødet tilbage. Skær kødet i mindre stykker og kom det i skålen med resten af ingredienserne. Det hele blendes godt sammen til det er tilpas pureret.

Lad guacamolen hvile i køleskabet ½-1 time inden servering.

Fryseegnet:
Nej.

Inspiration:
Emmys

Ingen kommentarer:

Send en kommentar