torsdag den 5. marts 2009

Festfars

4 personer


Ingredienser:

4½ dl vand
½ tsk salt
3 dl ris

500 g hakket kalve- og svinekød
1 tsk salt
¼ tsk peber
3 æg
1½ tsk kartoffelmel
3 spsk sennep
1½ dl mælk
1½ spsk soya

1 porre, i 5-6 cm strimler
200 g ost (f.eks. cheddar), revet

Pynt:
2-3 tomater i skiver rundt i kanten af fadet.

Tilbehør:
Serveres med salat og brød.

Tip:
Læg evt. bacon i skiver over risene - det giver ekstra smag.

Fremgangsmåde:
Bring vand og salt i kog i en gryde. Drys risene i og rør rundt. Kog risene under låg ved svag varme i 12 min. Sluk for gryden og lad risene stå yderligere 12 min. med låg. Tag låget af og rør risene igennem med en gaffel.

Rør kødet sammen med salt og peber. Tilsæt æg, kartoffelmel og sennep, og derefter mælk og soya. Rør til alt er blandet, men også kun lige.

Hæld de kogte ris op i et smurt ovnfast fad. Drys halvdelen af porren over og derefter farsen. Så drysses resten af porren på og tilsidst osten.

Sæt fadet i ovnen på 200°C på nederste rille i 40-45 min (eller til osten er smeltet og har fået lidt farve).

Fryseegnet:
Nej.

Inspiration:
Familien Hinrich

Ingen kommentarer:

Send en kommentar