Ingredienser:
1½ kg faste (bage)kartofler, skåret i både
3 spsk ekstra jomfru olivenolie
1 tsk groft salt
Tilbehør:
Aioli.
Tip:
Hvis det skal gå hurtigt, kan kartoflerne forkoges et par min. Inden de kommes i ovnen hældes de til afdrypning i et dørslag.
Fremgangsmåde:
Kartoflerne skrubbes og vaskes grundigt. Skær dem derefter over og del hver halvdel i 3. Tør kartoflerne med et viskestykke eller noget køkkenrulle, så der ikke er mere vand på dem.
Kom olie og salt i en skål. Kom kartoffelbådene i skålen og bland. Læg derefter kartoffelbådene i ét lag på en bageplade beklædt med bagepapir.
Sæt det i ovnen på 225ºC i ca. 45-60 min. (afhængigt af størrelsen på kartoflerne). Vend kartoflerne et par gange undervejs.
Kartoflerne er færdige når de er sprøde uden på og møre inden i.
Kommentar:
Man kan godt skrælle kartoflerne hvis man vil, men skrællen er sund og med masser af vitaminer.
Fryseegnet:
Nej.
Inspiration:
God mad - let at lave
Ingen kommentarer:
Send en kommentar