tirsdag den 5. maj 2009

Ovnbagte kartoffelbåde

4 personer

Ingredienser:
1½ kg faste (bage)kartofler, skåret i både
3 spsk ekstra jomfru olivenolie
1 tsk groft salt

Tilbehør:
Aioli.

Tip:
Hvis det skal gå hurtigt, kan kartoflerne forkoges et par min. Inden de kommes i ovnen hældes de til afdrypning i et dørslag.

Fremgangsmåde:
Kartoflerne skrubbes og vaskes grundigt. Skær dem derefter over og del hver halvdel i 3. Tør kartoflerne med et viskestykke eller noget køkkenrulle, så der ikke er mere vand på dem.

Kom olie og salt i en skål. Kom kartoffelbådene i skålen og bland. Læg derefter kartoffelbådene i ét lag på en bageplade beklædt med bagepapir.

Sæt det i ovnen på 225ºC i ca. 45-60 min. (afhængigt af størrelsen på kartoflerne). Vend kartoflerne et par gange undervejs.

Kartoflerne er færdige når de er sprøde uden på og møre inden i.

Kommentar:
Man kan godt skrælle kartoflerne hvis man vil, men skrællen er sund og med masser af vitaminer.

Fryseegnet:
Nej.

Inspiration:
God mad - let at lave

Ingen kommentarer:

Send en kommentar