Ingredienser:
2 løg, finthakket (ca. 200 g)
500 g hakket oksekød
1 spsk olivenolie
200 g gulerødder, groftreven (ca. 2-3 stk)
100 g knoldselleri, finthakket (el. 4 stilke bladselleri, i strimler)
2 fed hvidløg, presset
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
2 tsk tørret oregano
1 tsk tørret timian el. basilikum
1 ds konc. tomatpuré (ca. 140 g)
1 ds hakkede tomater (400 g)
3 dl oksebouillon
4 spsk hvedemel
6 dl mælk
150 g ost, revet
½ tsk revet muskatnød
½ tsk groft salt
friskkværnet hvid peber
12 tørret forkogte lasagneplader (ca. 250 g)
½ tsk olie
50 g parmesanost (el. 2 spsk rasp)
Tilbehør:
Tomatsalat og brød.
Tip:
Lasagnen har rigtigt godt af at stå et par timer eller sågar hele dagen når den er lagt sammen og før den bages.
Fremgangsmåde:
Opvarm olien i en gryde og svits løgene til de bliver klare og gyldne. Rør ofte i dem, så de ikke bruner for meget. Tilsæt kødet og svits det let, så det netop ændrer farve. Kom gulerødder, selleri og hvidløg i gryden, og svits videre et par min.
Tilsæt krydderier, tomatpuré, tomater og bouillon, og lad det simre uden låg ved svag varme i ca. 20 min. Smag til med salt og peber.
Imens laves bechamelsaucen ved at røre mel og ca. 1 dl mælk sammen i en gryde med et piskeris. Der skal ikke mere mælk i end melet akkurat lige kan røres ud. Når alle klumper er pisket ud, tilsæt resten af mælken lidt ad gangen og varm op mens der piskes. Kog saucen igennem i 2 min. Tag saucen fra varmen og tilsæt osten og lad den smelte. Smag til med muskatnød, salt og peber.
Smør et ovnfast fad med olie, og læg lasagneplader, kødsauce og bechamelsauce lagvis. Gentag dette 2 gange mere. Slut med bechamelsauce på toppen. Drys tilsidst parmesanost over. Lad lasagnen trække ca. 30 min. før den sættes i ovnen.
Derefter bages lasagnen midt i ovnen ca. 35-40 min. ved 200°C til overfladen er gylden og lasagnen mør. Når den er færdig skal den trække tildækket i 10 min. inden den serveres.
Fryseegnet:
Ja, opvarmes enten direkte fra fryseren ca. 60 min. ved 180°C eller ca. 30 min. ved 180°C hvis optøet. Dæk løst med sølvpapir.
Inspiration:
Karolines Køkken
Ingen kommentarer:
Send en kommentar