søndag den 5. april 2009

Pariserbøf

4 personer


Ingredienser:
600 g hakket oksekød
2 æg
1 spsk hvedemel
1½ tsk sojasauce
2 fed hvidløg, presset
1 tsk groft salt
¼ tsk friskkværnet peber

4 skiver groft brød (f.eks sandwichbrød)
Smør
Tomatketchup

Tilbehør:
1 rødløg, finthakket (el. almindelig)
4 spsk syltede rødbeder, finthakket
4 spsk syltede agurker, finthakket
4 æggeblommer, pasteuriserede
4-6 spsk kapers
Revet peberrod
Tomatketchup

Pynt:
2 tomater i både.

Tip:
I stedet for æggeblommer kan man også servere et spejlæg til, men husk kun at stege ægget på den ene side.

Fremgangsmåde:
Bland oksekødet sammen med æg, mel, soja, hvidløg, salt og peber i en skål. Lad farsen hvile tildækket i køleskabet i ½ time.

Brødet smøres med smør, og herover kommes lidt tomatketchup. Del kødet i 4 portioner og smør det ret fast på brødet - tryk kødet fladt og husk at komme helt ud til kanten af brødet. Krydr kødsiden med salt og peber.

Varm ovnen op til 230° C, og steg pariserbøfferne (med brødsiden nedad) midt i ovnen i 10-15 minutter afhængigt af, om de skal være røde eller gennemstegte. Krydr med salt og peber.

Server pariserbøfferne med alt tilbehøret, som man selv kan tage af efter smag.

Kommentar:
Den traditionelle pariserbøf steges jo på en pande, men pariserbøf kan fint steges i ovnen. Hermed sparer man på fedtet og får en lidt sundere udgave af den dejlige pariserbøf.

Fryseegnet:
Nej.

Inspiration:
Århus Stiftstidende

Ingen kommentarer:

Send en kommentar