torsdag den 9. april 2009

Spaghetti Bolognese

4 personer


400 g pasta (f.eks. fuldkorn)
2 l vand
2 tsk groft salt

1 spsk olivenolie
3-400 g hakket oksekød
2 løg, finthakket (200 g)
2-3 gulerødder, groftrevet (200 g)
Evt. 1 stor porre, i tynde ringe
Evt. ¼ selleri el. 3-4 stilke bladselleri, fintrevet
2 fed hvidløg, presset
2 tsk paprika
2 tsk oregano
1 tsk timian el. basilikum
1-2 spsk eddike (f.eks. balsamico-eddike)
1 stor ds konc. tomatpuré (140 g)
2 ds hakkede tomater
2 dl oksebouillon
1 tsk groft salt
¼ tsk friskkværnet peber

Pynt:
Persille.

Tilbehør:
Et lille stykke friskrevet parmesan.

Tip:
Hvis man har børn med grøntsagsskræk kan man blende bolognesen, så bliver den tyk og lækker og glider nemmere ned.

Fremgangsmåde:
Opvarm olien i en gryde og svits løgene til de bliver klare og gyldne. Rør ofte i dem, så de ikke bruner for meget. Tilsæt kødet og svits det let, så det netop ændrer farve. Kom grøntsager og krydderier i gryden, og svits videre et par min.

Tilsæt eddike, tomatpuré, oksebouillon og herefter tomater. Lad nu retten koge godt igennem hvorefter den skal simre uden låg i ca. 15-20 min. Kog den lidt mere ind hvis den virker vandet.

Kog spaghettien, og smag bolognesen til med salt og peber.

Kommentar:
Lav dobbelt portion, og gem den ene portion til næste dag, hvor bolognesen f.eks. kan bruges til lasagne, mousaka eller dækkes til med et lag kartoffelmos og gratineres i ovnen. Eller frys den ene portion ned - så har I altid ordentlig mad i huset.

Fryseegnet:
Ja.

Inspiration:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar