Ingredienser:
3-400 g hakket oksekød
1 spsk olie
1½ løg (150 g), finthakket
1 grøn peberfrugt (125 g), grofthakket
2 fed hvidløg, presset
1 tsk stødt spidskommen
1 ds hakkede tomater
1 stor ds konc. tomatpuré (140 g)
2 dl øl (f.eks. classic)
1 tsk tørrede chili flager (el. 1 frisk rød chili, finthakket)
¼ tsk cayennepeber
1 tsk groft salt
¼ tsk friskkværnet peber
15 g 70% mørk chokolade, finthakket (el. 1 spsk kakao)
1 ds hvide bønner i tomatsauce, afdryppede (el. kidney bønner i chilisauce)
Evt. 1 lille ds majs (skal i sammen med bønnerne)
Pynt:
1 lille bdt hakket persille.
Tilbehør:
Creme fraiche, ris, grøn salat, tortilla chips og brød.
Tip:
Hvis muligt så lav retten dagen i forvejen, da smagen bliver kraftigere.
Fremgangsmåde:
Opvarm olien i en gryde og svits løgene til de bliver klare og gyldne. Rør ofte i dem, så de ikke bruner for meget. Tilsæt kød og svits det med. Når kødet er brunet kommes peberfrugten, hvidløg og spidskommen ved og der steges videre et par min.
Dernæst tilsættes de hakkede tomater, tomatpuré og øl. Derefter krydres retten med chili flager, cayennepeber, salt og peber. Rør det hele godt rundt og lad det simre under låg i 20 min. til saucen er jævnet noget.
Imens skyller man de afdryppede bønner med koldt vand og lader dem dryppe af i en si. Når de 20 min. er gået tilsættes bønnerne sammen med chokoladen og retten simrer i yderligere 5 min. inden den er færdig.
Fryseegnet:
Ja.
Inspiration:
NEWYORKERBYHEART
Ingen kommentarer:
Send en kommentar