Ingredienser:
250 g hvedemel (ca. 3¾ dl)
150 g grahamsmel (ca. 2 dl)
25 g gær
2½ dl vand
1 spsk olivenolie
1 tsk groft salt
1 spsk olivenolie
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, presset
1 ds hakkede tomater (400 g)
1 ds tomatpuré (70 g)
1 tsk tørret oregano
1 tsk groft salt
¼ tsk friskkværnet peber
200 g mager ost, revet
150 g champignoner, i skiver
150 g pepperoni
1 grøn peberfrugt (ca. 100 g), i tern
2 tsk tørret oregano
2 spsk olivenolie
For at undgå bløde pizzabunde kan man inden fyldet lægges på forbage pizzabundene i 10 min. på 200º C. Derefter kan man så skrue op på 225º C mens fyldet bliver lagt på.
Tilberedning:
Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt salt og olivenolie og ælt først grahamsmel, dernæst hvedemel i dejen lidt af gangen. Ælt godt og grundigt til dejen er glat og smidig – jo længere, jo bedre. Stil dejen tildækket et lunt sted i ca. 1½ time.
Opvarm imens olivenolien og lad de hakkede løg simre et par minutter til de er bløde og klare. Kom de øvrige ingredienser i og lad det koge godt igennem i 10 min. Tomatsaucen afkøles og smages til med salt og peber. Man kan evt. blende saucen med en stavblender, så bliver den rigtig lækker.
Efter dejen har hævet slår man dejen ned og presser luften ud, og deler den i to lige store dele. På et meldrysset bord rulles herefter hver del tyndt ud med en kagerulle i samme størrelse som bagepladen. Læg dejen på to bageplader beklædt med bagepapir.
Så kommes først tomatsaucen på, og dernæst jævnt fordeles ost, champignoner, pepperoni og peberfrugt. Til sidst drysses der med oregano og olivenolie dryppes over. Bag pizzaerne i 20 min. på 225º C.
Når halvdelen af tiden er gået skifter bagepladerne plads i ovnen, så den midterste placeres på den nederste rille - og omvendt.
Tilbehør:
Salat.
Fryseegnet:
Ja.
Inspiration:
Diabetesforeningen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar