torsdag den 14. maj 2009

Vikingegryde

4 personer


Ingredienser:
500 g skinkekød i tern (el. 1 svinemørbrad)
1 løg, finthakket (ca. 100 g)
2 fed hvidløg, presset
5 tsk karry
3 tsk paprika
2½ dl ketchup (el. 1 stor dåse konc. tomatpuré)
2½ dl mælk
2½ dl fløde
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
1 spsk olivenolie

Pynt:
Frisk persille.

Tilbehør:
Kartoffelmos, pommes frites eller ris.

Fremgangsmåde:
Opvarm olien i en gryde og svits løgene til de bliver klare og gyldne. Rør ofte i dem, så de ikke bruner for meget. Tilsæt kødet og brun det på alle sider. Hvidløg og krydderier tilsættes og svitses med et par minutter.

Derefter tilsættes ketchup, mælk og fløde, og retten skal nu stå og småsnurre (må ikke koge) i 45 min. til kødet er mørt.

Fryseegnet:
Ja.

Inspiration:
Maduniverset

Ingen kommentarer:

Send en kommentar