Ingredienser:
200 g gulerødder, fintrevet (ca. 2-3 stk)
25 g gær
2½ dl lunkent vand
2 tsk olivenolie
1 tsk groft salt
1 æg
125 g grahamsmel (1½ dl)
400 g hvedemel (6 dl)
Evt. sennep
8 stk hotdog pølser, i halve (f.eks. GØLs "Lette Hotdog Pølser")
Vand til pensling
Tilbehør:
Ketchup.
Tip:
Det kan være en fordel at gøre fingrene lidt våde når man skal arbejde med dejen efter den har hævet. Så klistrer den ikke så meget.
Fremgangsmåde:
Opløs gæren og rør det ud i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser og hold lidt mel tilbage. Rør dejen sammen. Ælt dejen godt med resten af melet og lad den hæve tildækket 1 time et lunt sted.
Slå dejen ned, og del den i 2 kugler. På et bord med mel rulles hver kugle ud til en cirkel. Del hver cirkel i 8 trekanter. Smør ½ tsk sennep på hver trekant (kan undlades) og læg en halv pølse på hver. Rul trekanterne sammen fra den brede ende mod spidsen.
Stil dem på en bageplade beklædt med bagepapir med spidsen nedad. Lad dem efterhæve i 15 min, og pensl dem med vand bagefter.
Bag pølsebrødene midt i ovnen på 225°C i ca. 20 min. Når halvdelen af tiden er gået vender man bagepladen om. Tag dem derefter ud og lade dem køle af på en bagerist.
Fryseegnet:
Ja. Optø brødene i ca. 30 min og bag dem ved 180°C i 11-13 min.
Inspiration:
Hjerteforeningen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar