Kan serveres til græske retter, og er også god til lam og grillmad
Ingredienser:
1 stor agurk, skrællet og groftrevet
1 tsk groft salt
½ liter yoghurt naturel (el. græsk youghurt)
2 fed hvidløg, presset
1 spsk olivenolie
1½ tsk citronsaft
Friskkværnet peber
Tip:
Lav gerne dobbeltportion - det skal nok blive spist.
Fremgangsmåde:
Yoghurten kommes i en si beklædt med et kaffefilter (evt. 2 kaffefiltre). Det stilles til afdrypning i køleskabet i mindst 2 timer.
Læg agurken i et lille fad og strø salt på. Rør rundt og dæk det til med et mindre fad som pres. Det sættes ligeledes på køl.
Når det hele har stået et par timer skrabes yoghurten ud af kaffefilteret og hældes i en skål og der røres med hvidløg, olivenolie, citronsaft og peber.
Hæld agurken i en si og lad den dryppe godt af (pres evt. med en ske). Put den efterfølgende i yoghurten og rør godt rundt, før der smages til med salt.
Lad Tzatziki'en hvile i køleskabet ½ time (gerne længere) inden servering.
Fryseegnet:
Nej, men Tzatziki kan holde et par dage i køleskabet hvor den faktisk bliver bedre og får mere smag. Der vil løbe lidt væde fra agurken, men man kan bare røre lidt rundt i den, så er den klar igen.
Inspiration:
Alt om Kost
Ingen kommentarer:
Send en kommentar